Senators
Senators

Spelers : 3 - 5

€ 20,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Het is de late Republikeinse periode van Rome, en u bent de leider van een van de facties in de stad die strijdt om de macht in de Senaat. U verhoogt uw rijkdom door middelen op te kopen en vervolgens uw positie te gebruiken om ze aan de staat te verkopen voor vette winsten. Met het resulterende geld "koopt" u vervolgens meer Senatoren en controleert u nog meer stemmen in de Senaat. Rome is constant in conflict, en je weet dat op een gegeven moment oorlogen zullen toenemen tot het punt dat de Senaat ervoor zal kiezen om de macht te centraliseren en één enkele leider te benoemen. Op dat moment zal de leider van de factie met de meeste Senatoren tot Caesar worden gemaakt.

Senators kan men het best omschrijven als een vijandig biedspel. Spelers verdienen geld door grondstoffen te kopen op een veiling, ze af te persen van andere spelers en ze vervolgens in sets te verkopen aan de bank. Contant geld is nodig om oorlogen te ondersteunen, te verdedigen tegen agressieve biedingen, en vooral om meer Senatoren te kopen. Het spel duurt een variabel aantal beurten, en als de vierde oorlog wordt onthuld is het meteen afgelopen. Op dat moment wint de speler met de meeste Senatoren.

Een speler trekt in zijn beurt eerst een gebeurteniskaart uit het kaartspel, en doet vervolgens één van de volgende drie acties: a) een veiling houden door nieuwe kaarten te koop te leggen, b) kaarten van andere spelers afpersen, of c) sets kaarten verzilveren en nieuwe Senatoren kopen. Het spel is eenvoudig, relatief kort en zeer interactief. De belangrijkste beslissingen zijn zowel tactisch - hoe de kaarten te waarderen op de veiling en hoe te bieden op de oorlogen, tekorten en andere gebeurtenissen gezien uw relatieve positie - als strategisch: het kiezen van welke Senatoren te verzamelen en hoe lang te bouwen sets versus wanneer te verzilveren en te kopen Senatoren.

Iedereen handelt de hele tijd, en het spel integreert verschillende biedsystemen, inclusief een open stap bod (zoals veel arbeidersplaatsingsspellen) op de marktveilingen, blind bieden op de oorlogen, een innovatief hoog/laag blind bod op de begrotingstekorten, Nederlandse veilingen wanneer er nieuwe Senatoren aankomen, en shotgun biedingen (vergelijkbaar met Kuhhandel of Medici v Strozzi) wanneer de spelers elkaar afpersen.

Spelers : 3 - 5

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.